Rechtstreeks vanuit de fabriek
XXL-tegels & Gigategels Specialist Direct Leverbaar!

Natuursteen vloer mozaïek

Het gebruik van natuursteen mozaïek geeft veel mogelijkheden. Het kan in elk interieur gebruikt worden van een strakke tot stoere inrichting. Voor accenten in uw badkamer, boven een aanrechtblad tot aan de afwerking van een haard. Ook kan het natuurlijk gebruikt worden voor de vloer

Hoe plaats je mozaiek tegels?

Er is een speciaal systeem ontwikkeld om matten met daarop een geprefabriceerde mozaïekvloer aan elkaar te bevestigen. De matten worden naadloos aan elkaar gekoppeld. Tot slot kan op deze manier de matten veel eenvoudiger geplaatst worden

Ga je mozaiek tegels plaatsen? Zo doen we dat:

Een goede bescherming is het allerbelangrijkste. Werk altijd met een veiligheidsbril, mondkapje en handschoenen.
Belangrijke tips vóórdat je mozaïektegels gaat plaatsen

  • Bestel altijd iets meer tegels dan je nodig hebt. Bij kleine oppervlaktes zo’n 5 %, bij grote oppervlaktes 10%. Dit in verband met snijverlies. Overtollige (ongebruikte!) mozaïek tegels kun je binnen 30 dagen gewoon aan ons terug sturen.
  • Zorg ervoor dat je altijd de juiste lijm en voegmiddel hebt wat past bij het gebruikte materiaal tegel.
  • Voor natuursteen is er aparte lijm en voegmiddel te koop dat de steen niet beschadigt.
Stappenplan voor het plaatsen van mozaiek tegels

1. Zorg voor een schone, vlakke en droge ondergrond. Werk oneffenheden weg. Gaten vul je op. Behandel de ondergrond eerst voor met een voorstrijkmiddel. Dit zorgt voor een goede hechting tussen lijm en ondergrond.

2. Maak een legplan. Zorg ervoor dat je aan alle kanten uitkomt met een gelijke snijstrip. Dit zorgt voor het mooiste resultaat. Het makkelijkste is om de tegels eerst uit te leggen over de volledige breedte. Mix tegels uit verschillende dozen om achteraf geen kleurverschil te hebben. Zeker bij natuursteen is dit belangrijk.

3. Bepaal je startpunt. Bestaande wanden zijn zelden recht. Teken een haakse hoek door middel van een waterpas van waaruit je begint met tegelen. Trek met een potlood een horizontale lijn die waterpas is. Trek in het midden van het volledige oppervlak vervolgens een verticale lijn helemaal van plafond tot vloer. Waar de 2 lijnen elkaar kruisen, heb je nu een haakse hoek. Vanuit daar begin je met tegelen.

4. Breng de tegellijm aan met een lijmkam. Gebruik niet teveel lijm in één keer. Een oppervlak van ca. 1 m2 is ruim voldoende. Zo voorkom je dat de lijm opdroogt en de tegels minder goed hechten.
Plaats de tegels en druk deze stevig aan. Vaak wordt hier een verfroller voor gebruikt. Verwijder het teveel aan lijm met een vochtige spons.
Mozaïek matjes zijn eenvoudig op maat te knippen met een schaar of een afbreekmes. Voor het snijden van de tegels zelf gebruik je best een tegelsnijder met diamantschijf.

Waarom Tegelsconcept.nl?

✓  Eindeloze mogelijkheden
✓  Zeer scherpe prijzen
✓  Snelle en vakkundige plaatsing
✓  Diep en breed assortiment
✓  Uitgebreide showroom
✓  Al 15 jaar tevreden klanten

Tegels in alle stijlen, topkwaliteit, maatwerk en de beste prijs!

Al een offerte? Neem deze mee. Wij kunnen bijna altijd voordeliger leveren.

030 - 238 4007

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoek product

Back to Top
Product has been added to your cart