Rechtstreeks vanuit de fabriek
XXL-tegels & Gigategels Specialist Direct Leverbaar!

Marmeren tegels

Marmeren tegels geven een warm gevoel

Marmer is een natuursteen, vandaar dat tegels onderling verschillend van kleur of structuur kunnen zijn. Ook al zijn er schitterende imitatie marmerlook tegels op de markt, marmer is en blijft een unieke steensoort.

Merken en kleurnuance

In Nederland wordt vooral het merk Botticino als getrommelde marmer tegels toegepast. In de badkamer bijvoorbeeld als vloertegel en als wandtegel. Elk jaar worden diverse nieuwe natuursteen groeven in de wereld geopend, waardoor nieuwe marmer tegels op de markt komen. Elke groeve kent zijn eigen kleurnuance en tekening zodat de variatie in de marmer tegels groot is.

Door onze directe import kunnen wij marmer tegels aanbieden voor de prijs van keramische tegels. Wij hebben diverse soorten marmer tegels in onze assortiment. Denk bijvoorbeeld aan Marron Emperador, Lotus beige, Carrarra White, Nero Marquina, Crema Marfil, Botticino en nog veel meer. Ook in de afwerking bieden wij variatie: marmer tegels zijn verkrijgbaar in getrommelde, gezoete, gepolijste en geborstelde afwerking.

Tegelsconcept levert maatwerk in natuursteen

Tegelsconcept kan bij u natuursteen tegels de bijbehorende natuursteen materialen leveren. Zoals douchebakken, aanrechtbladen, tafels, dorpels, vensterbanken, traptreden, mozaïeken, profielen en nog veel meer. Voor het onderhoud adviseren wij diverse onderhoudsmiddelen zoals  Akemi en HMK Moeller Chemie. Deze merken hebben onder andere impregneer en vlekstop middelen. Maar ook voor schoonmaakmiddelen waardoor u de natuursteen tegels weer vlekvrij krijgt, kunt u bij ons terecht. Bij kristallisering van de oude vloer raden we u aan even contact met ons te nemen voor een passend onderhoudsadvies. Zo heeft u de natuursteen tegels niet alleen voor nu maar voor altijd. U bent van harte welkom in onze showroom in Utrecht om met eigen ogen onze marmer tegels collectie te zien en te ervaren.

 

Marmeren tegels

De voor- en nadelen van marmeren vloertegels marmeren tegels Alle marmersoorten zijn rotsgesteentes die hun leven starten als eenvoudige kalksteen. Onderhevig aan extreme ondergrondse druk en temperaturen verandert de kalksteen geleidelijk aan in marmer, de mooie steen die vandaag de dag geassocieerd wordt met luxe en een verfijnde levensstijl. Marmeren vloertegels zijn populairder dan ooit. De afgelopen 5 jaar is de verkoop van marmer met maar liefst 400 procent gestegen. Ondanks dat een marmeren vloer voor een prachtig uitzicht kan zorgen, heeft het toch ook zo zijn nadelen. Weeg daarom de voor- en nadelen zorgvuldig af vooraleer in een marmeren project te stappen.

De nadelen van marmer

Een normale marmeren tegel kost tussen de 30 à 60 euro/m² en afhankelijk van de soort die gekozen wordt, kan dit bedrag met gemak tot boven de 60 euro oplopen. Veel geld dus als een hele ruimte moet betegeld worden. In het achterhoofd moet ook worden gehouden dat vooral variëteiten van zwart en groen vaak een speciale installatietechniek alsook een extra kost met zich meebrengen. Hoewel marmer en graniet vaak als vergelijkbaar worden geacht, is graniet veel bestendiger tegen vlekken en vocht dan marmer. Marmer wordt daarom ook zelden als werkblad gebruikt in de keuken. Met de juiste behandeling en polijsttechniek kunnen te erge vlekken op marmer wel vermeden worden. En als laatste nadeel gebiedt de eerlijkheid ook te zeggen dat het perfecte onderhoud van marmer tijdrovend maar noodzakelijk is. Marmer vraagt veel meer onderhoud dan klassieke keramische of duurzame granieten tegels. Marmeren tegels moeten regelmatig opgepoetst worden en vereisen kuisproducten die geen chlorine bevatten. Daarenboven moeten de tegels, en dit vaak door een vakman, ook iedere 9 tot 12 maanden met een speciaal product terug waterbestendig gemaakt worden. Veel werk en aandacht dus.

 

De voordelen van Marmer

Allereerst is er natuurlijk het prachtige esthetische aspect van marmer dat waarschijnlijk marmeren tegels initieel de aandacht trekt van de meeste mensen. Er zijn weinig bouwmaterialen die qua schoonheid met marmer kunnen wedijveren. Bovendien zijn er tientallen kleurvariëteiten binnen het marmerassortiment, die voor ieder wel wat wils bieden. De keuze is echt bijna oneindig en gaat van donker zwart over fel roze tot een donkere en rijke groene kleur met witte nerven zoals antiek Verdi marmer. Marmer is een elegant en verfijnd materiaal dat getuigt van uw goede smaak en oog voor finesse. Marmer gaat ook perfect samen met verscheidene andere stijlen, van klassiek tot ultramodern. Daarnaast is er natuurlijk ook de duurzaamheid van marmeren tegels. Marmer is een zeer hard en duurzaam gesteente. Als een keramieken of stenen schaal op een marmeren vloer valt, ligt de zekerheid dat deze schaal breekt zeer hoog. Het benadrukt enkel en alleen maar de kracht en duurzaamheid van marmer. Het voordeel is dan ook dat de bezorgdheid om eventuele krassen of groeven volledig ten onrechte is. Als laatste is ook de levensduur van marmeren tegels, dankzij hun duurzaamheid, uitzonderlijk. Marmer is een van de oudste nog gebruikte bouwmaterialen, die al door de Grieken en Romeinen hoog in het vaandel werd gedragen. Vandaag de dag zie je nog steeds marmeren restanten uit de oudheid, die getuigen van de kracht van marmer. Als marmeren tegels op een correcte manier geïnstalleerd worden, is de kans zeer groot dat marmeren tegels het leven van hun eigenaars overleven.

Waarom Tegelsconcept.nl?

✓  Eindeloze mogelijkheden
✓  Zeer scherpe prijzen
✓  Snelle en vakkundige plaatsing
✓  Diep en breed assortiment
✓  Uitgebreide showroom
✓  Al 15 jaar tevreden klanten

Tegels in alle stijlen, topkwaliteit, maatwerk en de beste prijs!

Al een offerte? Neem deze mee. Wij kunnen bijna altijd voordeliger leveren.

030 - 238 4007

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoek product

Back to Top
Product has been added to your cart