Rechtstreeks vanuit de fabriek
XXL-tegels & Gigategels Specialist Direct Leverbaar!

Leisteen tegels

Leisteen tegels: gelaagd natuursteen met karakter

Leisteen wordt van oudsher toegepast als dakleien. Tegenwoordig komen de meeste leisteen tegels uit Brazilië. Leisteen vloertegels zijn veelal in natuurrouw  afwerking. Er is ook een getrommelde en een gezoete vorm. Leisteen heeft een sterke zuigkracht. Dat is ook de reden dat de tegel – indien deze binnen wordt gebruikt, zeker geïmpregneerd moet worden om vlekvorming tegen te gaan. Leisteen is verkrijgbaar in de volgende kleuren: green, grey, bordeaux, rustiek, antraciet en zwart. In de markt zijn Black barry (zwart) en Mustang (antraciet) de meest bekende kleuren

Ontstaan uit aardlagen

Leisteen behoeft meer aandacht bij plaatsing  dan andere natuursteen tegels. Leisteen is uit aardlagen ontstaan. Leisteen bestaat uit lagen van klei, je zal het dan ook dubbel moeten lijmen.  In de laatste jaren zie je leisteen ook aan de wanden terug, dan wordt deze natuursteen als wandtegel toegepast. Niet alleen kan worden gekozen uit stroken in verschillende kleuren. Deze stroken komen voor in verschillende kleuren. Maar dan ook stroken in verschillende diktes en in een kleur, vormen deze een soort een kubus aan de wand.  In onze showroom te Utrecht hebben wij enkele wanden met leisteen wandtegels opgesteld om een zo te tonen wat er allemaal mogelijk is met deze karaktervolle natuursteen. Leisteen tegels zie je ook veel in de badkamer terug.  Het geeft de natte ruimte een geheel eigen sfeer.  Leisteen wordt soms ook als terrastegel toegepast maar is hiervoor minder geschikt omdat leisteen breuk gevoeliger is.

Plaatsing en onderhoud leisteen tegels

De leisteen tegel moet helemaal droog zijn voordat je het gaat lijmen. Onze ervaren tegelzetters nemen u dit gespecialiseerde werk graag uit handen. Informeer eens naar de mogelijkheden. Leisteen is in als vloertegel in verschillende diktes verkrijgbaar.  Al vanaf 1 cm tot 2 cm dik. Tegelsconcept heeft goede contacten met haar leveranciers, zo kunnen wij ook leisteen tegels tegen zeer scherpe tarieven aanbieden.

LEISTEEN TEGELS

Bij Tegelsconcept kunt u terecht voor natuursteen leisteen tegels. De leisteen wand-, vloer- en terras tegels zijn geheel naar uw eigen smaak en wensen aan te passen. Doordat wij enkel importeur zijn van de leisteen tegels kunt u tegen een zeer voordelige prijs bij ons terecht. Daarbij garanderen wij u een hoogstaande kwaliteit aan producten. Leisteen tegels komen vooral voor in de kleuren donkergroen, donkerbruin, donkergrijs en zwart. Per product kan het uiterlijk verschillen van regelmatig tot zeer regelmatig. Leisteen is ontstaan door de omvorming van kleisteen. Met de leisteen tegels van Natuursteen Meterik haalt u dus echt een natuurproduct in huis. Leisteen is dan ook het meest verkochte natuurproduct voor vloeren. De natuursteen leisteen tegels zijn bestand tegen normale gebruiksbelastingen en de helft is tevens vorstbestendig. Op onze website kunt u een tal van voorbeelden terugvinden van onze natuurproducten van leisteen. U kunt ons een bezoek brengen op afspraak.

Leisteen Tegels

Leisteen wordt al vele jaren gebruikt voor het maken van terrastegels en binnenvloeren. Dit komt omdat Leisteen tegels zeer duurzaam zijn. Anders dan bij bijv. hardsteen vloeren, zijn leisteen tegels minder gevoelig voor blijvende vlekken en / of krassen. Ook is leisteen een zeer goede geleider voor warmte. Hierdoor zijn leisteen tegels bijzonder geschikt voor vloeren met vloerverwarming. Leisteen is een natuursteen die bestaat uit lagen. Het oppervlak van de meeste leisteen tegels is dan ook breukruw. Dit wil zeggen dat de splijtlaag gelijk als toplaag van de tegel fungeert. Het komt overigens wel voor dat deze laag bewerkt wordt. In de meeste gevallen zijn de leisteen tegels dan gezoet. Doordat de splijtlagen van leisteen soms loslaten kan het zijn dat er in de loop van de tijd wat schilfers los komen. Toch komt dit niet vaak voor en wordt dit ook niet als ernstig ervaren. Een andere bijkomstigheid van de splijtingen kan zijn dat de leisteen tegels iets schotelen. Om te voorkomen dat dit problemen oplevert wordt geadviseerd leisteen tegels altijd met een voeg te leggen.

Het ontstaan van leisteen

Leisteen is ontstaan door de omvorming van kleisteen wat (de naam zegt het al) gevormd is door klei. Leisteen komt vooral voor in de kleuren donkergroen, donkerbruin, donkergrijs en zwart. Leisteen is opgebouwd uit laagjes, bij leisteen met een splijtruw oppervlak is dit goed zichtbaar. Leisteen wordt in de groeve als grote scherven gewonnen en van deze scherven worden diverse formaten tegels gezaagd. De bovenkant van leisteen heeft een natuurlijk oppervlak. Dit kan vrij ruw zijn, maar ook heel glad, dit is afhankelijk van de leisteensoort. De onderkant van de tegels zijn gefreesd, zodat de tegels allemaal gelijk zijn qua dikte. Sommige leistenen worden mat gezoet of glanzend gepolijst, door deze bewerking wordt de kleur van de leisteen dieper.

De eigenschappen van leisteen

Leisteen is bestand tegen normale gebruiksbelasting. Ongeveer vijftig procent van de leistenen is vorstbestendig. Leisteen vloeren zijn makkelijk in onderhoud. Leisteen heeft een natuurlijk en robuust uiterlijk.

Verschillende soorten leisteen

Leisteen heeft een grote diversiteit aan soorten, afmetingen en afwerkingen. Voor ieder interieur en elke smaak is er dus een geschikte leisteen vloertegel. Laat de afwerking en kleur van de verschillende leistenen meetellen in uw afweging voor een nieuwe leisteen vloer.

Waarom Tegelsconcept.nl?

✓  Eindeloze mogelijkheden
✓  Zeer scherpe prijzen
✓  Snelle en vakkundige plaatsing
✓  Diep en breed assortiment
✓  Uitgebreide showroom
✓  Al 15 jaar tevreden klanten

Tegels in alle stijlen, topkwaliteit, maatwerk en de beste prijs!

Al een offerte? Neem deze mee. Wij kunnen bijna altijd voordeliger leveren.

030 - 238 4007

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoek product

Back to Top
Product has been added to your cart