Rechtstreeks vanuit de fabriek
XXL-tegels & Gigategels Specialist Direct Leverbaar!

Kalksteen

Kalksteen is ontstaan door de opeenhoping van kalkhoudende stoffelijke overblijfselen van in zee levende organismen. Daarom vind je in kalksteen vaak fossielen terug, zoals schelpen, zeeslakken en andere schaaldieren. Ook kun je soms nog de verschillende aardlagen ontdekken. Hoe dieper in de aardkorst deze kalkafzettingen terecht zijn gekomen, hoe vaster de uiteindelijke kalksteen is. Daarnaast hangt de hardheid af van de mate waarin kalkdeeltjes gebonden zijn. Bij een sterke binding is de hardheid te vergelijken met marmer. Een lossere binding maakt de kalksteen zachter, zoals de Limburgse mergel.

Kalksteen komt van alle gesteenten het meeste voor en wordt overal ter wereld gewonnen in vele kleurvariaties.

Kalkstenen zijn sedimentaire gesteenten die bestaan uit een verzameling van fossielen en/of fragmenten zoals kwartskorrels of kalkbolletjes.

Wit stenen

De wit stenen bestaan uit een verzameling van fossielen en/of kalkbolletjes, en zijn redelijk zachte stenen die zich gemakkelijk laten bewerken. Bepaalde soorten zijn geschikt voor zowel binnen als buitengebruik.

Deze kalkstenen kunnen meestal niet gepolijst worden, en worden in een verzoete afwerking geleverd.
De bekendste voorbeelden zijn de Franse witte kalkstenen, maar er zijn eveneens voorbeelden uit Portugal, Turkije,…
Deze stenen kunnen gebruikt worden voor vloerbedekking,schouwen, beelden…

Een warme en natuurlijke uitstraling

Kalksteen vloertegels worden veel toegepast in een rustieke en landelijke interieurstijl, waarbij de natuursteen vloertegels vaak in de steenhouwerij op een speciale manier worden bewerkt zodat de vloertegels een verouderd uiterlijk krijgen. Maar er zijn ook kalksteen vloertegels met strakke kanten die prachtig staan bij een modern interieur. Welke kalksteen tegels je ook kiest, je bent altijd verzekerd van een warme en natuurlijke uitstraling.

Tegelsconcept.nl heeft een uitgebreid en bijzondere collectie natuursteen vloeren, waaronder ook veel kalksteen tegels. In de showroom in Utrecht kunt u de natuurstenen vloeren op grote oppervlaktes bekijken, zodat u goed kunt zien hoe de vloer er bij je thuis uit komt te zien. Ook vind u hier een ruime collectie stoere tuintegels, hippe wandtegels of moderne mozaïeken. Naast natuursteen vloertegels en terrastegels koop je er ook een groot assortiment bijzondere keramische tegels voor binnen en buiten. De adviseurs geven graag een persoonlijk advies en zoomen in op ieder detail.

Wilt u meer informatie over kalksteen? Neem dan contact met ons op via het contact formulier of bel 030 – 238 4007Kalksteen bij Tegelsconcept.nl

Waarom Tegelsconcept.nl?

✓  Eindeloze mogelijkheden
✓  Zeer scherpe prijzen
✓  Snelle en vakkundige plaatsing
✓  Diep en breed assortiment
✓  Uitgebreide showroom
✓  Al 15 jaar tevreden klanten

Tegels in alle stijlen, topkwaliteit, maatwerk en de beste prijs!

Al een offerte? Neem deze mee. Wij kunnen bijna altijd voordeliger leveren.

030 - 238 4007

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Zoek product

Back to Top
Product has been added to your cart