Mosa Tegels

Het goed bekendstaande Nederlands bedrijf Royal Mosa produceerd het tegel merk Mosa tegels. Een bekende familie uit Maastricht richtte in 1883 het bedrijf Mosa tegels op. In een lange periode van 125 jaar hebben Mosa tegels zich tot een vernieuwende fabrikant in het maken van hoogwaardige tegelproducten en tegels. Mosa leverd per jaar ongeveer acht miljoen tegels van Maastricht naar dertig landen op vier continenten. Dit zijn m2 Mosa tegels.

Dit zijn alle tegelseries van Mosa tegels:

In de Mosa tegels brochure heeft u de mogelijkheid om alle tegels te bekijken met de juiste kleurcode erbij. Laatst heeft Mosa twee nieuwe tegel soorten op de markt gebracht. Bij deze tegels heet u de keuze uit tientallen kleuren. Het gaat hierbij om de Tegel soorten Mosa Scenes en de Mosa Solids.
 

Informatie over Mosa tegels

Mosa steekt veel waarde in het maken en vernieuwen van hun producten. Mosa tegels spelen graag een toonaangevende rol met kwalitatief hoge en onderscheidende tegels van een estehtisch niveua die hoog te nomen is. Het Mosa Designteam heeft constant tien mensen werken aan het ontwikkelen van tegels, net zoals de keramische tegels. Deze werken mee aan de uitvoering van superieur vloeren en wanden. Voor de uitvoering van Custom Design tegels werkt Mosa veel samen met architecten van tegels.
 

Internationale designprijzen voor Mosa

De Mosa disign tegels zoals Mosa LED-serie en Mosa Matt Collection hebben meerdere internationale disignprijzen gewonnen zoals. Design Plus Award en Red Dot Award. Ook heeft Mosa een nominatie voor de Nederlandse en duitse designprijzen. Mosa Murals tegelserie heeft ook het Red Dot design award in 2013 gewonnen.
 

Mosa tegel voor duurzaam en veiligheid

Eén van Mosa tegels belangrijkste onderdelen is de ondescheiding die ze willen maken op gebied van duurzaamheid. Mosa besteeds dan ook al jaren extra aandacht aan het veilige en gezonden werkomstandigheden en milieubewust bezig zijn. Voor Mosa ziet hier dan ook nogsteeds stappen in op dit gebied. Mosa tegels kreeg in 2008 het NEN-EN-ISO 14001 certificaat aangereikt om dat zij voldeden aan de internationale norm ISO 14001 sinds 2007. De tegelproducten zijn allemaal voorzien van het CE merkeringsteken. Onder de Europees geldende normen zijn deze keramische tegels getoetst. Mosa kiest er voor om in de fabrieken waar het ooit begon te gebruiken voor ontwikeling en productie duurzaamheid. Tegelseries van Mosa krijgen soms zelfs naar de plaats vernoemd zoals de serie Mosa Terra Maestricht. Waarschijnlijk zal Mosa tegels dit ook doorzetten.

Mosa streeft ernaar om vloertegels en wandtegels van goede kwaliteit te blijven maken welke bij de hedendaagde en toekomsitge architecuur passen. De verlichtingstechniek is uitermatig geschikt voor natte ruimtes en je hebt gerantie voor een uitzonderlijk lange levensduur. Heeft u intresse in Mosa tegel of heeft u vragen? U kunt dan online een offerte aanvragen bij tegelsconcept. Niet alle tegelseries staan in onze showroom dus kunt u het best van te voren contact met ons opnemen zodat wij uw gekozen tegel al van te voren kunnen bestellen en u deze in de winkel te zien kunt krijgen.