Vloertegels

Vloertegels worden steeds populairder en boeken nog iedere dag terreinwinst ten opzichte van andere vloerbedekkingen zoals tapijten en vinyl. Vooral de haast onbeperkte diversiteit aan kleuren en vormen speelt in het voordeel van het tegelaanbod. Hoewel de installatie van vloertegels over het algemeen iets complexer en tijdrovender is dan het uitrollen van een vinyl of het leggen van een tapijt, geeft ook vaak het natuurlijke en moderne uitzicht van vloertegels voor vele mensen de doorslag.

In de Romeinse tijd werden er al soortgelijke vloertegels zoals wij die kennen in wegen ingelegd. In vroegere tijden waren deze ‘vloertegels’ vooral bedoeld om karrenwielen beter te laten draaien op modderige zandpaden. Vloertegels hebben tegenwoordig veel meer functies. Ze zijn gemaakt van keramiek of kunststof. Vloertegels zijn heden bedoeld als decoratie en zorgen voor de bescherming van de vloer. Lees meer op deze pagina over:

 •     Voordelen vloertegels
 •     Vloertegels leggen
 •     Handleiding vloertegels leggen
 •     Vloertegels onderhoud
 •     Natuursteen en keramische vloertegels

Vloertegels zijn hard, sterk en onderhoudsvrij. De meeste vloertegels zijn geschikt voor elke binnenruimte en dankzij de vorstbestendigheid, ook voor buiten.

De keuze in kleur en design is enorm, of u nu op zoek bent naar een rustieke of juist een meer trendy sfeer. In onze showroom kunt u de verschillende vloertegels bekijken, vergelijken en ervaren.

 

Onze showroom biedt u een groot aanbod aan verschillende typen vloertegels:

 

 • Natuursteenimitaties
 • Porcelanato
 • Keramisch parket
 • Kerlite
 • dubbelhard gebakken tegels
 • Plavuizen
 • Antislip tegels

Al deze tegels zijn leverbaar in verschillende afmetingen en bieden u voor elke ruimte een passende oplossing.


Welke vloertegel te kiezen?

Er zijn vele factoren die een rol kunnen spelen in het uiteindelijke kiezen van de ideale tegel. Denk maar aan de prijs, de duurzaamheid en de materiaalkeuze afhankelijk van de plaats en de doelstelling. De prijs is voor de meeste mensen natuurlijk een beslissende factor als het op vloertegels kiezen aankomt.

Vloertegels worden meestal per vierkante meter verkocht, dus wat initieel als een aanvaardbare prijs overkomt, kan wel eens duur uitdraaien als je de gehele te bedekken oppervlakte bekijkt. Over het algemeen bieden keramische tegels het meest voor een beperkt budget. Ze zijn makkelijk te onderhouden en worden in alle mogelijke vormen en kleuren verkocht. Voor het overgrote deel van de mensen zijn keramische tegels dan ook ideaal. Met een iets groter budget in de hand is het zeker de moeite waard om natuursteen te overwegen.

Voordelen vloertegels

Vloertegels hebben veel voordelen. Enkele voordelen van vloertegels op een rij:

 • Vloertegels zijn gebruiksvriendelijk. Met vloertegels houdt u uw vloer namelijk zeer gemakkelijk schoon. Vloertegels in bijvoorbeeld publieke ruimtes zijn vaak geglazuurd. Vloertegels kunt u daarom gemakkelijk onderhouden met een sopje, een emmertje water en een dweil.
 • Vloertegels kunnen in elke ruimte gelegd worden.
 • De materialen zijn zeer veelzijdig en onderhoudsvriendelijk.
 • Vloertegels zijn te verkrijgen in talloze formaten, kleuren, materialen en patronen. Elke woonstijl heeft baat bij een mooie tegelvloer van uw smaak.
 • Een tegelvloer zorgt voor een sfeervolle inrichting. De trends van dit moment zijn geïmporteerde vloertegels, afkomstig uit Italië, Portugal, Spanje en Noord Afrika.

 

Het kost wel iets meer maar de duurzaamheid en hardheid van deze vloertegel is toch een stukje hoger dan deze van keramische tegels. Ze gaan letterlijk een leven lang mee. Enig nadeel is dat onbehandelde natuurstenen vaak zeer gevoelig zijn voor vlekken. Ze een waterdichte behandeling geven, is dus een must. Is geld geen probleem, dan komen ook glazen en metalen vloertegels binnen uw bereik. Deze tegels als vloermateriaal gebruiken, geeft natuurlijk iets unieks aan uw woonkamer, keuken of badkamer. Maar het prijskaartje is ook navenant en ze worden dat ook meestal eerder als decoratie-element gebruikt.


Tegelsconcept heeft brede collectie in alle vloertegels.

A kwaliteit Top merken onder andere Ariostea, Sant Agostino, Apavisa, Aparici, Kerlite, Venis, Viva, Douglas & Jones, Marazzi, Cerdisa, La Fabbrica, Seranit, Rex, Mosa, Atlas Concorde en Cotto D'este zijn een paar uit onze collectie.Tegelsconcept levert vloertegels in natuursteen en in keramiek. Wij kunnen elke merk tegels offereren, aarzelt u niet om offerte aan te vragen of langs te komen in onze showroom in Utrecht om de collectie te zien. Zie hieronder een aantal merken tegels uit onze assortiment.
 

 

Vloertegels worden duurzamer


Vloertegels worden beter van kwaliteit en harder. Veelal is de innovatie om grotere tegels te maken in 8 tal soorten basis kleuren en de zelfde soorten in andere afmetingen aan te bieden. Zoals bij Mosa zie je vloertegels ook aan de wand als een soort wandtegel maar dan ook als in stroken. De zelfde kleur van vloertegels zie je ookaan de wand als wandtegels maar ook in de badkamer als badkamertegels naar voren komen. Mosa is hier goed in.  De vloertegels worden vanuit de fabriek gezaagd in stroken voor de wand als wandtegels met een breedte van 60 cm. Meeste keramische vloertegels worden op het moment in de maat 60x60 cm verkocht, vandaar ook dat de stroken er goed bij past met een breedte van 60 cm. Wij beschikken een groot assortiment in de maten 60x60 cm en ook veel van Mosa. Komt u naar onze showroom om te zien wat we voor u kunnen betekenen
 

Natuursteen als vloertegel is karakter vol en authentieker.

Vloertegels in natuursteen wordt veel gebruikt door mensen die iets meer willen dan een keramische tegel. Dit komt door omdat natuursteen veelal in lichtere kleuren zoals klassiek travertin meer warmte straald en mensen de Belgische hardsteen mooier vindt dan een keramische tegel. Er wordt dan ook niet bij stil gestaan voor de onderhoud en schoonmaak van de natuursteen. Natuursteen heeft direct met een cultuur te maken van een regio, veelal worden de kleuren die ouds af gebruikt zijn in die regio het meeste ook nu toegepast. Kijkt u maar naar Nederland van vroeg af aan de Belgische hardsteen.