• Home
 • Contact
 • Badkamertegels
 • Houtstructuur tegels
 • Wandtegels
 • Vloertegels
 • Portugese Tegels
 • Natuursteen tegels
 • Onze merken
 • Aanbiedingen
 • Italiaanse tegels
 • TegelsConcept.nl
  Zonnebaan 10
  3542 EC Utrecht
  T: 030 - 2384007
  F: 030 - 2384008
  T: info@tegelsconcept.nl
  Openingstijden:

  Ma. - Vrij.: 09:00 - 18:00

  Zaterdag: 09:00 - 17:00

  Zondag Gesloten

  Mozaiek tegels

  Goedkoop mozaïektegels in RVS, natuursteen, keramiek en glas.

  Wij bieden een breed assortiment in mozaïek tegels, onder andere in natuursteen mozaïek tegels, als in glas mozaïek tegels, RVS mozaïek tegels en in keramische mozaïek tegels.


  Mozaïek tegels kunt u verwerken als mozaïek tegels badkamer, mozaïek tegels keuken. U natuursteen mozaïek tegel bestaat al jaren kijk u maar naar de oude gebouwen in Rome. U zult ze al duizenden jaren terug al zien dat ze gebruikt werden. Zowel aan de wand als op de vloer.


  U kunt zelfs schilderijen, carpets, meubels zien in de natuursteen mozaïek tegels. Laatste jaren zijn de glas mozaïek tegels in mode. Wij leveren onder andere de volgende merken, Bisazza, Sicis, Baerwolf, Aquacolor, Vital, Brix, Michel& Oprey, Trend, Deco Luce, Mosaico+, Veneto, Atlas Concorde, Original Style, Mosa en nog veel meer. Mozaiek tegels geeft een mooie karakter in de ruimte. U kunt het zeer goed combineren met de wandtegels. Wij leveren ook listello's in mozaïek. Natuursteen mozaïek tegels zijn ook in mix vorm te krijgen, mix is dan in verschillende natuurstenen en afmetingen. Mozaïek tegels kunt u ook voor gebruiken voor de zwembad, als voor de stoom unit met gebruik van Wedi platen en materialen kunt u de zitbankjes, douchebakken, zuilen, gebogen plafonds tot aan Hammam maken. Zo kunnen een speciaal design maken met de mozaïeken. Wel moet je voor sommige ruimtes als het zwembaden Epoxy voeg gebruiken, dan vermijdt u de problemen.
   

  Merk:

  Merk afbeelding

  Sfeerimpressie

  Wij bieden de top merken in mozaïek tegels we hebben ook home selectie van glas mozaiek tegels, natuursteen mozaiek tegels en rvs mozaiek tegels. Door home selectie kunnen wij heel goedkoop aanbieden. Meeste home selecties zijn eigen import en zeer voordelig. U kunt ze zowel per vel van 30x30 cm als in m2 kopen bij ons.

   


  Mozaïektegels

  Mozaïektegels zijn tegels die overal gebruikt kunnen worden. Van keuken tot woonkamer en van badkamer tot zwembad. De tegels kunnen zorgen voor een spannend maar toch ook een strak uiterlijk. Daarbij zijn Mozaïek tegels erg geschikt voor het accentueren van bijzondere gebieden, bijvoorbeeld het mooi maken van de wastafels, het maken van dieptes illusies of de gewone saaie muur vervangen door een prachtig Mozaïeke tentoonstelling.

   

  De eigenschappen van Mozaïektegels

  Tegelsconcept gaat alleen maar voor kwaliteit, daarom heb je bij ons ook keuze genoeg uit Mozaïektegels die bij u past met een hoge kwaliteit, waardoor u ze niet snel moet vervangen. De tegels zijn allemaal met de beste lijm aangebracht en worden gekozen uit de 1ste sortering. Het is wel erg belangrijk dat er duidelijk wordt aangegeven of de tegels voor buiten of voor binnen gebruik dienen.

   

  De soorten Mozaiektegels

  Mozaïek wordt ingezet om allerlei oppervlaktes te bedekken met kleine stukjes nauursteen, tegels of glas en hier dan uiteindelijk een mooi bezienswaardigheid van te maken. De ruimte die overblijft nadat het oppervlak gevoed is, kan worden gebruikt om een speciale style aan te geven. De misschien wel bekenste gebruik van Mozaïek is hoe Gaudi het in zijn tijd toepastte. Dit deed hij door de restafval van tegelfabrieken of door het kapot slaan van tegeltjes en dit dan te verwerken.

  In deze tijd is het iets makkelijker gemaakt door de nauursteen, tegels of het glas al in verschillende vormen op een bapaald matje te hebben verwerkt. Doordat de Mozaïek al op het matje is geplaatst is dit een stuk makkelijker aan te brengen in grote delen. De matjes zijn dan ook zo gemaakt dat het ene matje precies aansluit op de ander. Er zijn dan ook twee verschillende soorten matten, rechte en inerlock matten. De interlock matten hebben als voorbeeld dat de overgang van de matten niet zichtbaar is.

   

  Verschillende varianten van Mozaïek tegels

  Er zijn vele soorten Mozaïek tegels. Hieronder zie je de soorten:

  • natuursteenmozaïek
  • mozaïek van gebroken natuursteen
  • glasmozaïek en kristalglasmozaïek
  • glasmozaïek met natuursteen
  • glasmozaïek met natuursteen
  • riviersteenmozaïek

   

  Mozaïek in zwembaden en andere natte ruimtes

  Elke type mozaïektegel is geschikt voor vochtige ruimtes zoals, douches, badkamers, keukens en zwambaden. Wel wordt er geadviseerd goed naar de type lijm te kijken waarmee je het plaatst. Vooral voor in de douche en zwembaden is dit er aan te raden aangezien op deze plaatsen nare wonden kunnen voorkomen door zulke gevallen.

  Bel nu Tegelsconcept.nl in Utrecht: 030 - 238 40 07